初中英语阅读理解练习题及答案

来源:学生作业帮助网 编辑:作业帮 时间:2022/08/11 06:53:37
初中英语阅读理解练习题及答案

初中英语阅读理解练习题及答案
初中英语阅读理解练习题及答案

初中英语阅读理解练习题及答案
完形填空
(一)I am a middle-school student. Now let ___1___ tell you something ___2___ our classroom. It’s very ___3___. There are two maps ___4___ the back wall. ___5___ is a map of China. ___6___ is a map of the world (世界).
There are ___7___ desks and chairs in our classroom. There is a big desk ___8___ the teacher in the front of it. We ___9___ four classes in the ___10___ and two in the afternoon.
( )1. a. I b. my c. me d. we
( )2. a. about b. in c. on d. at
( )3. a. small b. big c. bigger d. biggest
( )4. a. in b. on c. under d. over
( )5. a. It b. It’s c. One d. one
( )6. a. Other b. Others c. Another d. The other
( )7. a. fourty b. forty c. forteen d. fourteenth
( )8. a. for b. of c. to d. about
( )9. a. there is b. there are c. has d. have
( )10. a. moning b. mourning c. morning d. moring
答案:1. C 2. A 3. B 4. B 5. C 6. D 7. B 8. A 9. D 10. C
(二)The students of Class 3 are ___11___ going to have any classes next week. They’re going to ___12___ the farmers ___13___ their work on the farm. They’re going to ___14___ apples. Many students think it’s ___15___ better than having classes. They’re going to get up ___16___ next Monday morning. They’re going to meet outside the school gate at 7:30. The farm is ___17___ near. They’re going there ___18___ bus. They’re going to ___19___ on their old clothes. They’re going to work ___20___.
( )11. a. no b. not c. having d. always
( )12. a. do b. help c. make d. give
( )13. a. doing b. with c. to make d. to doing
( )14. a. having b. picking c. pick d. have
( )15. a. more b. much c. many d. little
( )16. a. later b. earlier c. early d. late
( )17. a. not b. quite c. very d. no
( )18. a. take b. take a c. by d. on
( )19. a. wear b. take c. put d. have
( )20. a. hard b. a little c. heavy d. hardly
答案:11. B 12. B 13. B 14. C 15. B 16. C 17. A 18. C 19. C 20. A

(三)My parents took me to Japan when I was little. I lived there for five years. 1 I came back, my Japanese was very good. “Can I do something useful with my Japanese?” I asked myself. Then, one day last spring, I got a good opportunity(机会). Everyone was afraid of SARS, so I stayed at home with 2 to do. My father brought me a Japanese book. “Why don’t you translate it into Chinese? It will be better than 3 computer games all day.” I promised(许诺) to do 2,000 words each day. But 4 I found it was hard to keep the promise. One day in May, the weather was beautiful. But I couldn’t go out. Those 2,000 words were still 5 me. After translating only three pages, I already lost interest in the book. I looked at it for a long time. But I couldn’t make myself turn the pages. How wished I could just go outside and 6 football with my friends! I counted the words again and again. I just wanted to give up. I felt as if two people were fighting 7 my mind. One said, “Don’t give up! Keep working hard, and you’ll do well!” But then the other one said, “Go and play! It will be more 8 than translating. Do your work tomorrow.” I stood up and would 9 the computer. But then I remember 10 my parents had told me: “Whatever you do, don’t stop halfway.” So I sat down and went on with it.
( )1. A. Because B. Until C. Since D. When
( )2. A. nothing B. something C. everything D. anything
( )3. A. be played B. playing C. played D. plays
( )4. A. just then B. right now C. soon D. suddenly
( )5. A. talking to B. looking at C. smiling at D. waiting for
( )6. A. play B. give C. buy D. watch
( )7. A. in B. with C. about D. for
( )8. A. fun B. important C. useful D. dangerous
( )9. A. turn on B. turn off C. open D. close
( )10. A. how B. where C. which D. what
答案:1.D 2.A 3.B 4.A 5.D 6.A 7.A 8.A 9.B 10.D

阅读理
(一)A friend of mine was fond of drawing horse. He drew the horses very well,but he always began the tail. Now it is the Western rule to begin at the head of the horse, that is why I was surprised. It struck me that it could not really make any difference whether the artist begins at the head or the tail or the belly(肚子) or the foot of the horse, if he really knows his business. And most great artists who really know their business do not follow other people’s rule.They make their own rules. Every one of them does his work in a way peculiar(奇特的) to himself; and the peculiarity means only that he finds it more easy
to work in that way.
Now the very same thing is true to literature(文学). And the question, "How shall I begin?" only means that you want to begin at the head instead of beginning at the tail or somewhere else. That is, you are not yet experienced(有经验的) enough to trust to your own powers. When you become more experienced you will
never ask the question, and I think that you will often begin at the tail --that is to say, you will write the end of the story before you have even thought of the beginning.
1. A friend of the writer’s drew the horses ____.
A. very well
B. in the way of western rule
C. in the way of his own rule
D. all of the above
2. The writer was surprised because ____.
A. the artist began to draw at the head of the horse
B. the artist began to draw at the tail of the horse
C. the artist made his own rule
D. the artist did not follow other people’s rule
3. You are not yet experienced because ____.
A. you don’t know where to begin
B. you want to begin at the head instead of beginning at the tail
C. you always asked question
D. you do not trust to your own powers
4. When you become more experienced you will ____.
A. never ask question
B. often begin at the tail
C. should write the end of the story
D. should think of the beginning
5. The topic of the passage is ______.
A. How to draw a horse
B. How to write a story
C. How to make your own rules
D. Trust to your own powers
答案:CDDCD

(二)When you are learning English, you find it not clever to put an English sentence, word for word, into your own language. Take the sentence “How do you do?” as an example. If you look up each word in the dictionary, one at a time, what is your translation? It must be a wrong sentence I your own language.
Language do not just have different sounds, they are different in many ways. It’s important to master(掌握) the rules(规则) for word order in the study of English, too. If the sentences put words in a wrong order, the listeners can’t understand the speakers’ sentences easily. Sometimes when the order is changed, the meaning of the sentence doesn’t change. Let’s see the difference between the two pairs of sentences.
“She only likes apples.” “Only she likes apples.”
“I’ve seen the film already.” “I have already seen the film.”
When you are learning English, you must do your best to get the spirit(精神实际) of the language and use it as the English speakers do.
( )1. From the passage we know that when we are learning English.
A. we shouln’t put every word into our own language B. we shouldn’t look up every word in the dictionary
C. we need to put every word into our own language D. we must read word by word
( )2. The writer thinks it is in learning English.
A. difficult to understand different sounds B. possible to remember the word order
C. important to master the rules in different way D. easy to master the rules for word order
( )3. We can learn from the passage that .
A. the meaning of an English sentence always changes with the order of the words
B. the order of words can never change the meaning of an English sentence
C. sometimes different order of words has a different meaning
D. if the order of words is different, the meaning of the sentence must be different
( )4. “She only likes apples,”
A. is the same as “Only she likes apple”. B. is different from “Only she likes apple”.
C. means “She likes fruit except apples”. D. means “She doesn’t like apples”.
( )5. Which is the best title for this passage?
A. Different Orders, Different Meanings B. How to speak English?
C. How to Put English into Our Own Language? D. How to Learn English?